16 Mart 2010 Salı

herkese buradan....

sevgili blog arkadaşlarım;
bir önceki postuma verdiğiniz sessiz cevaplarınız için çok teşekkür ederim!!! böylelikle yazımı bir kere daha okuyup değişik ruh hallerinde neler yazıyormuşum bir kere daha gördüm!

yazdıklarımın cevabını buldum, nasıl yazmışım diye çok çok güldüm.kreşimi seçtim.oğlumu biraz daha anlamaya başladım ya da o beni anlamaya başladı..hepsinden önemlisi yazdıkça iyi geldiğini unutmuşum,tekrar hatırladım...

14 Mart 2010 Pazar

sorulara yanıtlar...

yazamıyorum
çünkü sürekli bir şikayet ve bilmezlik halindeyim.
ee başladığım zamandan beri olanları yazdım,takıldıklarımı değil.
bu sefer sorularımı yazacağım.bilenlerden yorum&yardım &vs istiyorum.

  1. sürekli doğalına bırakmak ve müdahale etmek arasında gidiyorum. yakınlarımdan bu cocuk da pek zayıf cümlesini duyunca uyuz oluyorum.ama duyduktan sonra unutamıyorum.mesela Kerem 13,5 kilo.biraz tinny yani. pediasure verip bir kilo daha aldırmalı mıyım yoksa böyle kemikleri mi sayılsın?
  2. kerem bey şu sıralar terrible2& horrible 3 arasında mekik dokuyor. bazen sakinliği korumak mümkün olmuyor. oysaki sesimi yükseltmek de hiç istemediğim birşey. dilimi ısırıp gülümsemeli miyim yoksa sert mi davranmalıyım?
  3. neredeyse 2 senedir çişini tuvalete yapan cocuk 2 gündür ben varken halıya yapıp 'anne bak sana surpriz yaptım'diyor.bunun ona vakit ayırmamakla alakası yok bence.yeteri kadar kaliteli vakit geçiriyorum ama bunu anlamıyorum.
  4. içinde bulunduğumuz koşullar itibarıyla kreş zamanımız seneye başlayacak.ancak bir türlü kreş seçemedim.kerem gibi duygusal ve hassas dengeleri olan bir cocuk için kuralları ve disiplinleri olan bir kreş mi iyi olur yoksa serbest bırakılan bir kreş mi? ya da daha açık konuşayım Papatya mı Açı mı?
  5. kreş konusnda ikinci karmaşa: tamamıyla ingilizce okutulan bir kreş mi yoksa türkçe mi?

evet ben takıntılı, tüm detayları düşünen,biraz fazla koruyucu bir anneyim.kabul ediyorum.ama bunları düşünmeden de yapamıyorum.genelde herşeye çabuk karar veren ben konu Kerem olunca kilitleniyorum..buyrun buradan yiyin...

ps: oğluna hayır diyemezsen fotograf makınanla çekimler yapar.zoom düğmesini çok çekici bulduğundan oynayarak bozar.anne de kilometrelerce gittiği şehirde şantiye resimleri çekmek için açtığı makinaya bön bön bakar.makinayı Sait ustaya yollar yani bir aydır resim mesim çekemez....