12 Şubat 2011 Cumartesi

Donus yolu

Ucak 20 dk rotarli....
Dedem hala yogun bakimda,zaturre ve devaminda kalp yetmeligi,87 yasinda..umarim yorgun kalbi dayanir bu hastaliga,yuruyerek cikar hastaneden,umarim ve umalim...
Dedemler buyutmus beni kucukken.cok sert adamdi.yolda yururken tanidiklari nerdeyse hazirolda dururdu.gercekten oyleydi.burdur kucucuk yer ne de olsa,herkes tanirdi onu..sunnetciydi kendisi.Bir beni korkutmazdi heybetli goruntusu..ne istersem yapar,nazimi cekerdi.naz derken tabiiki kereminki gibi naz degil.biz de haddimizi bilirdik tabii..
Ben hep guzel seyler hatirliyorum burdura dair..anneannemi 96 da kaybettik.bana soylemediler,istanbuldaydim,uzulurum diye cenazesine bile cagirmadilar beni..ben hep anneannemi yasar bildim..gormedim gittigini..
Dedem de yasasin istiyorum..guzel,guzel eceliyle gitsin vakti gelince anneannemin yanina..bakimsizliktan,zaturreden gitmesin!,,
Simdi birakip donuyorum onu.torunlarinin sayisi kadar yemek yedirdim,gururluyum....
Onun beni buyuturken yaptigi fedakarliklari ben ona yapamadim yaslandiginda.hep kendimize gore sebeplerimiz var tabii haklica oldugumuz..
Daha sik aramaliydim belki,daha sik gormeliydim,belki ikinci esinin eline birakmamaliydik kaderini..ne bileyim boyle seyler donuyor kafamda...
İcim burada kaldi,bedenim birazdan ucaga binip caanimin yanina gidecek insallah...
Bebeklik de yaslilik da zor sinav hakkaten.....

6 yorum:

Aylin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Aylin dedi ki...

Merhaba,
Mail adresinize ulaşamadığım için buradan yazıyorum. Bir sosyal sorumluluk projesiyle ilgili görüşmek isterim sizinle. aylins@sesliharfler.net adresinden bana ulaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Çamur Abi dedi ki...

blogun çok hoş takibe aldım ayrıca tasarımda çok hoş olmuş

bende beklerim genç blogger yazarına yorumla takiple destek bekliyorum

http://www.domainsiz.net

Çamur Abi dedi ki...

blogun çok hoş takibe aldım ayrıca tasarımda çok hoş olmuş

bende beklerim genç blogger yazarına yorumla takiple destek bekliyorum

http://www.domainsiz.net

Adsız dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu Tül Perde Modelleri olarak size teşekkür ederiz.

anneanne dedi ki...

Canım kızım,
Bu gün tesadüfen Tontinonun günlüğüne girdim.Baştan ne güzel yazıyordun.Yazmayalı uzun bir zaman olmuş.Anneannen 1996 değil 1995 de vefat etti.